Friday, December 31, 2010

Triffle



Bahan - bahan:



1 bungkus kek swiss roll perisa strawberry
1 kotak agar2 segera Lady's Choice
1 sudu teh strawberry paste (jika suka)
1 tin fruit cocktail
2 sudu besar tepung custard.
3 sudu besar gula.
3 cawan susu segar perisa strawberry.


Cara - cara: 


1. Masak tepung custard, gula, dan susu sehingga ia menjadi pekat, selalunya selepas ia mendidih. Sejukkan.
2. Potong kek swiss roll dan susun ia menjadi satu lapisan di dalam mangkuk casserole/bekas jernih.
3. Tuang sedikit air cocktail di atas susunan kek tersebut.
4. Tuang custard tadi ke atas kek dan ratakan.
5. Taburkan buah2 cocktail di atas custard.
6. Bancuh agar2 segera mengikut arahan yang disediakan, dan tuang ke atas cocktail tadi.


 
7. Masukkan ke dalam peti sejuk. Sedia dihidangkan.




No comments:

Post a Comment